Cinema Obert

Blog del projecte d’innovació audiovisual de la UOC sobre cinema remesclable

SC2009 (CAT)

Us facilitem aquí la versió en català de la nota de premsa oficial original de la present edició d’Stray Cinema.

Nota de premsa oficial

23/02/09

El projecte internacional de cinema open source, www.straycinema.com, anuncia el llançament de nou material realitzat a Espanya.

El projecte de cinema open source Stray Cinema, de origen neozelandès, es complau d’anunciar el llançament d’un nou i exquisit material en brut, enregistrat al desert de Los Monegros, a Espanya. Aquest material ha estat realitzat pels cineastes Raul Broceño y Roger Caubet (Barcelona).

Stray Cinema és un film open source. La noció ‘open source’ constitueix una filosofia que compta cada dia amb una major adhesió per part de talents creadors d’arreu del món.

Per a poder participar, qualsevol persona al món pot descarregar aquest material i crear la seva pròpia versió d’un film –versió que a la vegada es pot pujar a www.straycinema.com -. Els propis usuaris voten els seus films favorits.

Els cinc films més votats seran projectats en un acte que es celebrarà a Barcelona el 2009. Vosaltres decisiu quan tindrà lloc la projecció –l’esdeveniment tindrà lloc sis mesos després de la data en què es publiqui la contribució número 30 a www.straycinema.com-.

Aquest acte està pensat per tal de maximitzar l’impacte tant entre els assistents a l’acte com entre l’audiència global a Internet. Volem tenir present que encara tenen lloc coses importants en el món real. Com indica Michelle Hughes (codirectora d’Stray Media), “creiem que molts cineastes volen que el seu treball arribi finalment i pugui emocionar a una audiència en viu”.

Stray Cinema forma part de la iniciativa Stray Media (www.straymedia.co.nz). Sorgida arrel de l’èxit d’Stray Cinema, Stray Media vol impulsar també dos nous projectes open source al llarg dels propers 12 mesos: Stray Music Video (un video musical open source) i Stray Documentary (un film open source de no-ficció).

Sobre Stray Cinema

L’octubre de 2005, un equip de sis persones es van trobar a Londres per a filmar un curtmetratge. Ningú d’ells tenia formació prèvia a la indústria, només alguna experiència relacionada.

Es va utilitzar una càmera digital portàtil per a la filmació, la qual cosa va proporcionar major llibertat amb les localitzacions i el propi contingut que es va voler capturar. El principal punt d’interès en aquell moment del projecte va ser l’accessibilitat del cinema digital, la qual cosa permetia a gent diferent explicar la seva història a través de les imatges, la qual cosa deixava la creació cinematogràfica en noves mans. L’any 2007 es va gravar nou material en brut a Christchurch, Nova Zelanda. El 2009, el nou material prové de Barcelona.

Cada any, el material en brut d’Stray Cinema apareix disponible per a la lliure descàrrega a www.straycinema.com.

D’altra banda, Stray Cinema també promou una comunitat online de músics independents. A través de xarxes socials com Facebook o MySpace, s’ha contactat amb músics i bandes, essent convidats a cedir l’ús de la seva música per tal que els participants la incorporin als seus films. En l’actualitat hi ha ja unes 65 bandes de tot el món que contribueixen amb la seva música al projecte.

Els participants poden trobar programari lliure per a l’edició de vídeo, així com un tutorial per aquells que s’inicien en l’edició de vídeo a la web www.straycinema.com.

 

Portaveu: Michelle Hughes, Co- Directora y Co-Fundadora de Stray Media.

Telèfon: 0064 21 811 020

e-mail: info@straycinema.com